{jcomments off}

July 16

Walt Disney World Day 1 - Disney's Animal Kingdom door Bas
 
ORLANDO, FL - Een onwelkom geluid. Het is de wekker. Ik draai mij om en deze toont de tijd: 06.15. Dat betekent bed uit, snel douchen en om 7 uur klaar voor het ontbijt.
Het ontbijt is goed. Eggs, bacon, pancakes, toast, koffie en melk zijn allen aanwezig. Met name Daan en ik gaan los op de pancakes. Andere houden het bij toast, eggs en bacon.
Na het ontbijt springen wij onze nieuwe auto in en gaan wij op weg naar het eerste Disney-park op de agenda: Animal Kingdom. Het park is nabij gelegen, waardoor wij rond 8 uur parkeren. Dit betekent dat wij nog wel even moeten wachten voor de opening om 9 uur. Als een stel ongeduldige, kleine kinderen staan wij voor de ingang. Op Hans en Wilma na, die gaan verderop even op een bankje zitten. Had ik in dit verhaal al iets gegrapt over leeftijd? Om 08.45 klinkt het startsein en mogen wij dan eindelijk naar binnen. Gezamenlijk hadden wij het een en ander al gepland, dus meteen sprinten (snelwandelen) naar de Kilimanjaro Safari. Deze attractie simuleert een daadwerkelijke safari in Afrika. Wij stappen in een truck en worden meegenomen naar allerlei practige leefomgevingen van dieren. In het oog springen met name de nijlpaarden, witte neushoorns en olifanten. Maar stiekem is het allemaal gewoonweg geweldig!
 
 
 
 
 
 
Na de safari checkten wij onze Fastpass+. Dit is een nieuw systeem van Disney wat je de mogelijkheid geeft om 30 dagen voor je bezoek al tot 3 attracties te reserveren. Iets dat de wachttijd aanzienlijk verkort. Het duurde nog even voordat onze eerste FP+ inklokte, dus besloten wij één van de vele trails te doen. Hier zouden wij vleerhonden, gorilla's en tijgers zien. Echter, de vleerhonden waren afwezig, gorilla's sliepen en de tijgers waren verstopt. Kleine teleurstelling dus. Maar niet getreurd: de Fastpass was beschikbaar, dus op naar Congo River Rapids voor enige verkoeling. Het was wel een leuk ritje, maar de nattigheid viel mee. Zeker in vergelijking met Popeye in Islands of Adventure. Inmiddels was het wel al tijd voor onze tweede gereserveerde ride: Expedition Everest. Gedurende de dag was deze achtbaan al "temporarily closed", maar gelukkig waren mankementen verholpen en konden wij aansluiten in de rij. Hans besloot bij zijn Wilma te blijven, dus was het aan de vier jonge zielen om deze rit te overleven. Het gerucht ging namelijk dat de verschrikkelijke Yeti in dit gebergte leefde. Dit bleek waar, maar niets wat wij niet aankonden. Daarbij was het een erg leuke ride die meerdere malen wisselt tussen voor- en achteruit.
 
The Three Of Life
 
Vervolgens hadden wij nog één Fastpass gereserveerd, welteverstaan voor de attractie waar ik al maanden niet door sliep, namelijk DINOSAUR: Countdown to Extinction. Zes jaar geleden deed ik nogal stoer bij het begin van deze attractie. Dit sloeg al snel om naar totale paniek en oprechte angst. In het pikkedonker kom je oog in oog met gigantische Carnotauriërs. Met oog in oog bedoel ik op minder dan één meter van mijn gezicht. Niet één, niet twee, maar zeker drie keer gebeurd dit, waarbij je voertuig ook nog eens achtervolgt wordt door ze. De on-ride foto destijds toonde hoe ik mij tijdens de rit voelde. Afijn, gelukkig was het nog niet tijd voor onze Fastpass, pfieuw! Erg leuk was wel dat wij onderweg naar DINOSAUR langs het theater van Nemo: The Musical liepen. Dat was vlak voordat de volgende show zou starten, dus ideaal getimed. De musical was van een ongekend hoog niveau, zelfs voor Disney. De wereld van Nemo kwam daadwerkelijk tot leven, waarbij de aanwezigheid van de acteurs bijdroegen aan het entertainment in plaats van een soort irritatie factor te zijn. Zelden heb ik zo'n goede voorstelling gezien. Kortom, onwijs van genoten met z'n allen! Helaas (voor mij) was het nu wel tijd voor DINOSAUR. De zenuwen bouwde zich langzaam maar zeker op. Buckle up and lets go! "Oké, het begin ging weer goed, maar nu komt dat gedeelte weer en...". En er bleek vrijwel niks van de Fear Factor gebleven te zijn. Alle 'enge' dinosauriërs waren nu ruimschoots van te voren belicht, kwamen minder dichtbij en het geluid (lees: herrie) was zeer ver teruggeschroefd. Ondanks de angst van vorige keer was dit toch een behoorlijke teleurstelling voor het hele gezelschap. Wekenlang had ik hen bang gemaakt met mijn verhalen, maar na deze ride leek ik wel een enorme miet. Thanks Disney...
Om de teleurstelling te verwerken zijn wij gaan eten. Goed voedsel hebben ze in Animal Kingdom. Na het lekkere middagmaal hebben wij een nieuwe Fastpass geregeld voor nog een Kilimanjaro Safari en zijn wij met gevulde buikjes weer op weg gegaan. Er stond nog één andere attractie op het programma: Bug's Life - It's Tough to be a Bug.
 
 
Een ontzettende leuke 4D film met veel verschillende effecten. De bekende water en wind effecten zijn van de partij, maar ook rotte geur en flink geprik in je rug behoren hier tot de ervaring. Wanneer de film is afgelopen word je vriendelijk verzocht om te blijven zitten zodat eerst alle insecten de zaal kunnen verlaten. Plots voel je langs je derriére allerlei insecten lopen en begint de halve zaal te gillen. Deze attractie blijft erg bijzonder.  
Tot slot, nogmaals naar de safari. Wij moeten kort wachten voordat de FP+ ingaat. In dit half uur toch maar eens Pokémon Go bekijken. Na een tegenvallende nul Pokémons te ontmoeten, gaan wij naar de Safari waar wij door de Fastpass gelijk kunnen instappen. De safaritour is nog leuker dan vanochtend, gezien wij veel beesten beter zien en sommige zelfs voor het eerst deze dag. Met name de speelse witte neushoorn kalveren kwamen ontzettend dichtbij en waren heerlijk aan het rollen in de modder. Maar ook giraffen, struisvogels en vele soorten antilopen waren een stuk actiever en nieuwsgieriger. Verguld dat wij de safari toch nog een keer hadden gedaan keerden wij huiswaarts. Inmiddels was het toch al zo'n 5 uur en de hitte eist zijn tol. Eenmaal thuis gaat iedereen even lekker ontspannen. Daan, Loes, Daphne en ik gaan afkoelen in het zwembad. Wilma een boek lezen en Hans aan de slag met de verslagen. 's Avonds bestellen wij twee large pizza's en twaalf stuks overheerlijk garlic bread. Als veelvraten eten Daan en ik het merendeel op. Na het eten duikt iedereen in bed. De een leest nog iets, de ander speelt nog wat op de iPad, maar uiteindelijk gaan bij ons allen bijtijds de ogen dicht. Vandaag onwijs genoten, maar morgen hebben wij wederom een lange en zo mogelijk nog leukere dag voor de boeg!
 

Vorige Volgende