{jcomments off}

 July 17

Disney Epcot & Studios door Daan

Weer een ochtendje vroeg op voor het gezelschap. De tweede dag Disney staat op het programma met vandaag maar liefst twee parken op de planning, Epcot en Hollywood Studios. Eerst een lekker ontbijt in het hotel, scrambled eggs, ham en pancakes. Even de koffie opdrinken om vervolgens de auto in te stappen en op weg te gaan naar Epcot. Het gezelschap wilde bijtijds bij Epcot zijn zodat ze niet lang zouden hoeven wachten bij de nieuwe attractie die over Frozen gaat. Na een kleine twintig minuten rijen en de auto parkeren stond iedereen te wachten voor de ingang van het park dat om negen uur open zou gaan. Met de opening van het park werd meteen een sprint ingezet naar Frozen. Door de vroege aankomst hoefden er niet lang gewacht te worden in de attractie, slechts vijftien minuten. Normaal gesproken kan de wachttijd wel oplopen tot ongeveer twee uur. Maar goed, het gezelschap van zes stapte de vikingboten van Frozen in.  Hierin voeren zij langs allerlei fragmenten uit de film Frozen om de film nog eens te herbeleven. Na Frozen stonden er nog twee attracties op het lijstje in Epcot, Test Track en Mission Space. Eerst ging het gezelschap op weg naar Test Track. Na kort wachten moet je in drietallen eerst je eigen auto in elkaar zetten die in de attractie getest gaat worden. De auto word op vier categorieën beoordeeld efficiency, power, accuracy  en …. De auto van Bas, Daan en Loes werd een echte power auto terwijl de auto van Daphne, Hans en Wilma overall goed presteerde en wat betere looks had. Vervolgens ging iedereen in de auto zitten, klaar om te testen. Op het parcours gaan de auto’s vier verschillende tests door om de categorieën te beoordelen. Hierin word gekeken hoe goed word geremd, hoe goed korte bochten gaan en wat de maximum snelheid van de auto is. Na Test Track alleen nog Mission Space. Hans en Wilma bleven achter op een bankje terwijl de andere vier een ruimte reis gingen maken. Met Daan als Engineer, Loes als Commander, Daphne als Pilot en Bas als Navigator. Onder invloed van alle g-krachten voltooide de crew met succes de test missie naar Mars. Voordat het gezelschap zich daadwerkelijk naar de uitgang bevond werden er eerst nog even wat winkeltjes gekeken. Op naar het volgende park, op slechts tien minuten rijden van Epcot is daar dan Disney’s Hollywood Studios.

 

In het park werd het spits afgebeten met een show van Star Wars. Erg matig, in de show werden op een scherm een hoop fragmenten afgespeeld van de afgelopen Star Wars films waarna vervolgens een personage het podium op kwam lopen om stoer te doen en weer weg te gaan. Geen groot probleem, er moest toch nog wat tijd verstrijken voordat er gebruik gemaakt kon worden van de eerste FastPass.

Die werd gebruikt voor Toy Story: Midway Mania. Hierin moest je in 3D op verschillende targets schieten om punten te scoren met uiteraard het doel om de hoogste score te halen. Hans bleek een goed stuk speelgoed te zijn en behaalde de hoogste score van het gezelschap. Na Toy Story tijd voor Ariel, de kleine zeemeermin.

Een soort musicalachtige show waarin het verhaal van de kleine zeemeermin werd verteld. Na deze show was het tijd voor de tweede FastPass van de dag, deze keer voor Star Tours. Voor de meeste werd hier al een tijd naar uitgekeken. Waar vroeger elke reis door het heelal hetzelfde was is er vrij recent een aanpassing gemaakt waardoor elke keer een andere reis gemaakt word. Dit was dus voor iedereen nieuw en de meningen waren verdeeld of dit daadwerkelijk beter was dan het oude bekende. Nadat het gezelschap de reis door het heelal zonder kleerscheuren had volbracht was het tijd voor de Tower of Terror.

Hierin speelde het gezelschap een scene na waar een lift neerstort in een vrije val. Erg goed voor de kriebels in de buik. Daarna moest er even een half uur gewacht worden op de show van Belle en het Beest. Het was een leuke musical waarin de film van Belle en het Beest werd nagespeeld, leuk gemaakt en goed gespeeld. Na Belle en het Beest nog een show in een ietwat ander genre, Indiana Jones. In deze show werden de technieken van special effects en stunts uitgelegd en geshowd. De uitleg was erg slecht te verstaan en duurde allemaal erg lang. Buiten dat waren de scenes met de nodige explosies best leuk om te zien, al had dat dus ook in een stuk minder tijd gekund. Na die show ging het gezelschap op weg naar The Great Movie Ride. Hierin rij je langs allerlei bekende scenes (voornamelijk oude films) onder het genot van een verhaal dat bij die film en scene hoort. Bij sommige scenes is er nog wat interactie met je bestuurder, zo word je wagen in een maffia scene gekaapt door de maffia. Na The Great Movie Ride stond alleen nog de Muppets 3D op het programma. Op weg naar de Muppets 3D bleek dat de Frozen sing-along show op het punt stond te beginnen. Het gezelschap pakte deze kans met open armen aan. De show was voornamelijk twee personen die het verhaal van Frozen op komische wijze vertelde. Aangekomen bij momenten waar gezongen moest worden kwam op het scherm de film tevoorschijn met de tekst bij dat lied. Iedereen schreeuwde gezellig mee. Tweede poging voor de Muppets 3D en deze keer zonder afleiding. Muppets 3D is een 3D (jawel) film waarin de Muppets voor het eerst hun nieuwe show laten zien aan het publiek. Dit loopt volledig in de soep waarna alles toch weer opgelost word. Na een lange en vermoeiende dag tijd om naar huist te gaan. Op weg naar de uitgang werden Bas en Daphne afgeleid door de wachttijd in Star Tours, slechts tien minuten. Vooruit, nog één keer gingen ze met zijn tweeën met het gewenste resultaat: een andere reis door het heelal. Tegen een uur of acht dan toch eindelijk in de auto naar het hotel toe. Bij de meeste nog wat behoefte om wat te eten en dus werden Bas en Hans naar de supermarkt om de hoek gestuurd om wat te halen. Na wat onderzoek bleek dat Disney Magic Kingdom nog een uur vroeger openging dan verwacht, namelijk acht uur. Na een snelle hap was het dus tijd om het bed om te zoeken om te gaan slapen. Morgen zou een lange en drukke dag worden voor het gezelschap.