July 22

Busch Gardens Tampa door Daphne en Bas

Sarasota to Crystal River – 164 miles

TAMPA, FL – Na een ontspannen stranddagje was het weer tijd voor een pretpark. Helaas, de laatste voorlopig. Op de planning staat het bijzondere pret- en dierenpark: Busch Gardens. Het park combineert achtbanen en allerlei attracties met het zien van dieren.

Het park opende om half 10, voor pretparkbegrippen was dat uitslapen. Wij waren uiteraard stipt half 10 aanwezig. Via internet hadden wij Quick Queue passes gezien voor $20,-. Dit wilden wij regelen bij de frontdesk. Echter, bleken deze kaartjes voor die dag $50,- te zijn vanwege het hoogseizoen. Daar moesten wij nog even over nadenken. Ondertussen hadden Hans en Wilma een safari geboekt voor half 2, omdat zij besloten niet in de achtbanen te gaan.

Op naar de eerste achtbaan van de dag: Cheetah Hunt. Een vervelend gebruik in Amerikaanse pretparken is het achterlaten van je spullen in lockers. Voordat je de wachtrij ingaat ben je verplicht al je spullen in een locker te doen. Het aanbod van de lockers was teleurstellend, maar gelukkig hadden Daan en Loes er één bemachtigd. Voor deze rit konden wij dus mooi een locker delen. Na een klein kwartiertje wachten was het tijd voor onze rit. Een leuke ride waarbij wij drie keer gelanceerd werden.

Hierna ging iedereen vrijwel zijn eigen weg. Wij, Daphne en Bas, sloegen door een gebrek aan lockers enkele achtbanen over. Hierdoor zonk de moed ons enigszins in de schoenen. Maar toen zagen wij het informatiekiosk voor (safari)tours. Onze verlossing, gezien wij vrij snel besloten om óók een safaritour te doen. Waar Hans en Wilma om half 2 mochten, konden wij 10 minuten later al vertrekken. Zodoende stonden wij om kwart over 11 met één ander stel in een safari-jeep. Hiermee reden wij gedurende 30 minuten over de savanne/serengeti. Daar zagen wij talloze prachtige dieren van zebra’s en gazellen tot witte neushoorns en giraffen.

 

Hoogtepunt was het voeren en aaien van de giraffen, wat een geweldige ervaring! Hans en Wilma waren dit volledig met ons eens. Alleen hadden zij pech dat ze met 15 á 20 man op de jeep stonden. Waar zij één blaadje sla gaven aan de giraffen, voerden wij een volledige middagmaal aan hun.

 

Na de tour, rond 12 uur, was het tijd om door te gaan naar de Falcon’s Fury. Een vrije val toren van ruim 100 meter hoog, waarbij je bovenaan 90 graden wordt gekanteld.

foto

Kortom, gezicht gericht op de afgrond! Vanaf de grond leek het ons geen 100 meter. Dit varkentje zouden wij wel even wassen. Eenmaal boven bleek dit toch iets anders, want het mooie uitzicht verraadde dat het wel erg hoog was. Na 3 seconden en een even lange schreeuw waren we weer beneden. Genieten, maar je krijgt er wel trek van. Dus trokken wij naar Dragon’s Grill voor een lekker broodje om weer op krachten te komen.

Vervolgens deden wij achtereenvolgens: The Phoenix (schommelschip over de kop), Kumba (behoorlijke achtbaan) en SheiKra (dive coaster).

Ondertussen hier en daar nog dieren gekeken, onder andere olifanten en tijgers. Tegen het einde van ons rondje door het park kwamen wij terecht bij een vogelkooi. Voor een kleine vergoeding kreeg je nectar voor de vogels en een foto. Voorzichtig gingen wij naar binnen en meteen springen er twee kleine, nieuwsgierige papegaaien op Bas zijn schouder. Ze klimmen en klauteren naar beneden en beginnen gulzig van de nectar te drinken. Heel leuk! Daarna neemt Daphne, ondanks dat zij niet zo van al dat gefladder houdt, de nectar over en komen de papegaaitjes bij haar drinken. Uiteraard heeft Daphne het genoegen dat er eentje ongegeneerd nog even op haar arm poept.

Al een tijdje komen donkere wolken samen en na ons avontuur met de papegaaien is het dan ook zover, het barst los. Gelukkig kunnen wij in een winkel schuilen, waarna wij via SMS vernemen dat Hans en Wilma naast ons in het theater zijn. Wij sprinten door de regen en halen de show nog net. Een mooi moment voor een dutje, want de show was niet zo spectaculair. Helaas, het was alleen nog maar harder gaan regenen. Uiteindelijke banjerden wij met zelfgemaakte poncho’s uit grote, doorzichtige vuilniszakken door de plassen naar de uitgang. Om half 5 hadden wij met elkaar afgesproken om het park te verlaten. Daar hoorden wij dat Daan en Loes in een achtbaan waren geweest die in de Top 10 ‘Best Rollercoasters in US’ staat. Ook vertelden Hans ons dat wij niets hadden gemist door Cobra’s Curse, Busch Gardens’ nieuwste achtbaan, niet te doen. Een achtbaan op de kermis is leuker volgens hem.

Tot slot, was het een relatief klein stuk rijden naar onze nieuwe campground in Crystal River. Onderweg hadden wij boodschappen voor het avondeten gedaan. Wij kwamen vrij laat aan en vanwege het weer ging BBQ-en niet lukken. Een broodje gezond in de camper en bijtijds ging iedereen het bed in. De meeste sliepen snel, maar deze Knabbel en Babbel kwebbelden nog even na. Rond 11 uur sloten ook wij de ogen.

Vorige Volgende