July 23

Crystal Spring naar Panama City via Wakulla door Loes - 237 miles

Vandaag worden de pretparken dan toch echt achter ons gelaten. Op de planning staat een rit naar Panama City van ongeveer 6 uur. Op de helft van de rit maken we een tussenstop bij Wakulla Springs om een boottocht te doen. Wakulla Springs is een rivier ontstaan uit een waterbron met prachtige natuur. (Hier is de film, Monster of the Black Lagoon opgenomen.) Eenmaal aangekomen bij Wakulla wilden we de boottocht gaan reserveren voor de middag. Echter, de boottochten waren tot kwart voor vijf al helemaal volgeboekt. Na enige discussie hebben we toch maar besloten om de boottocht te doen en 2 uur te wachten op een bankje in de schaduw. Eerst besloten Bas en Daphne de omgeving alvast te gaan verkennen. Daarna zijn ook Daan en ik een rondje langs het water gaan wandelen. Het was die dag erg druk bij en in het water. Het was een warme en zonnige dag en veel mensen besloten om te gaan zwemmen in hetzelfde water waar ook krokodillen en manatees (zeekoeien) zwemmen.

 

Ik wilde even stoer doen en ging snel even pootje baden in dat water, want het is toch best cool om thuis te kunnen vertellen dat je in hetzelfde water hebt gestaan waar krokodillen zwemmen. Nadat we terug waren gelopen naar de rest hebben we nog een half uur zitten wachten. Dan was het eindelijk tijd voor de boottocht! Eenmaal aan boord stelde de gids zich aan ons voor, het was een stevige donkere man die lekker sliste waardoor we hem tijdens de tocht moeilijk konden verstaan. Al vrij snel zagen we wat schildpadden gezellig bij elkaar zitten.

Ook de krokodillen hadden we gevonden na wat zoeken, ze hebben daar namelijk een goede schutkleur.

 

Tijdens de boottocht sprongen er zelfs een paar gekke vissen omhoog boven het water uit, dat was wel een gek gezicht. Na nog verder te hebben genoten van de natuur zagen we twee grijze bonkjes in het water bewegen, het waren de manatees!

Ze waren erg nieuwsgierig en zwommen een rondje om onze boot. Ook later kwamen we nog 3 manatees tegen.

Het was leuk om de manatees te bewonderen in het heldere water. Op ¾ van de tocht voeren we naar ondieper water. Daar zagen we een krokodil in het riet liggen, ook hij was nieuwsgierig en kwam een stukje dichterbij.

De gids vond het echter nog niet dichtbij genoeg en voer de boot een stuk dichter bij de krokodil het riet in, dit was een erg leuk fotomomentje. Na het krokodillenspektakel voeren we terug naar het diepe water waar we nog wat vogels, schildpadden en vissen zagen.

 

De natuur hier is bijzonder. Dat levert wat mooie plaatjes op.

 

 

Op het einde van de rit kwamen we weer al die mensen tegen die in het water zwommen en blij van de duikplank afsprongen. Na deze erg leuke en mooie tussenstop reden we verder naar onze eindbestemming, Panama City. Dit was een rit van dik 2 uur en zagen onderweg nog een paar mooie huizen.

Vorige Volgende