{jcomments off}

August 1

Flagstaff (Arizona) via Grand Canyon to Monument Valley - 272 miles by Loes and Daan

Na een lekkere nacht in Flagstaff te hebben geslapen tijd voor een hoofdattractie, de Grand Canyon! Zoals altijd staan we vroeg op zodat we op tijd kunnen vertrekken. De rit naar de Grand Canyon duurt ongeveer ruim een uur. Om de Grand Canyon binnen te komen word een vergoeding van $30 gevraagd, deze betalen we maar want we willen de Canyon niet missen. Eenmaal binnen moet nog een klein stuk worden gereden tot de parkeerplaats. Bij binnenkomst word er gemeld dat campers het beste op parkeerplaats 1 kunnen parkeren. Helaas kennen de park rangers de situatie niet zo goed en was parkeerplaats 1 al vol. Op naar parkeerplaats 2, en 3, en 4, allemaal vol. Dan maar een stuk doorrijden langs de Canyon om bij een andere parkeerplaats te komen waar nog een plekje voor ons was vrijgehouden. Vervolgens moet er een klein stuk gelopen worden om bij de rand van de Grand Canyon uit te komen. Daar is dan de Grand Canyon, die al onze verwachtingen weet te overtreffen. Wat een fantastisch uitzicht op een kilometers uitstrekkend dal!

Het valt lastig in woorden te omschrijven en zelfs foto’s kunnen het lastig weergeven. Op het uiterste randje van de Canyon besloten we een fotoshoot te houden.

Na de fotoshoot liepen we naar langs de klif naar een ander mooi uitkijkpunt. Onder weg kwamen we om de paar meter grote stenen tegen die elk een paar miljoen jaar ouder waren.

Hiermee werd uitgelegd dat de lagen van de Grand Canyon uit verschillende stenen ontstaan die elk in een ander jaartal zijn ontstaan, hier zijn dan ook miljoenen jaren overheen gegaan. Toen we op de andere uitkijkrots stonden hadden we nog wat foto’s gemaakt.

 

Na een tijdje genoten te hebben van het onwerkelijke uitzicht liepen we terug naar de camper om even te lunchen. Onderweg kwamen Daan en Loes Amish-people tegen, je weet wel, die mensen die apart leven zonder elektrische apparaten, met paard en wagen overal naartoe gaan en allemaal in dezelfde kledij rondlopen. Ook zagen we een eland vlak bij het pad staan grazen.

Na wat gegeten te hebben reden we verder langs de Canyon om naar het Desert Viewing Point te gaan. Halverwege was er nog een mooie viewing point waar we even stopten. Helaas begon het na een paar minuten te stortregenen en renden we maar snel terug de camper in. Eenmaal aangekomen bij het Desert View liepen we naar de watchtower waar je nog verder de Grand Canyon in kon kijken.

 

Ook kon je vanaf de toren de Colorado River zien liggen. Deze was bij ons bezoek maar klein, omdat we buiten het regenseizoen zijn gekomen. In de toren waren ook muurschilderingen en leren stoelen van indiaanse afkomst te bewonderen.

Wat erg grappig was, waren de spiegels boven in de toren. Als je in zo’n spiegel keek kon je de Grand Canyon op zijn kop zien, hier raakten je een beetje gedesoriënteerd van. Op deze locatie werden ook de nodige foto’s gemaakt, zowel op de toren als langs de afgrond.

Nadat we uitgekeken waren was het tijd om de reis voort te zetten naar de volgende bestemming, Monument Valley. Zeker aan het begin van de rit was het uitzicht van de Grand Canyon nog goed te bewonderen. Gedurende de rit was de bergachtige natuur ook erg mooi om te zien.

 

Na een tijd rijden moesten we opeens vaart minderen, er bleek verderop een ernstig ongeluk te zijn gebeurd. Eén van de auto’s lag echt volledig in de prak en wij vroegen ons af hoe de bestuurder het er van af had gebracht. Nu maar weer zelf de aandacht op de weg… Gedurende de rit zagen we allerlei kraampjes van indianen, dit omdat Monument Valley en het gebied rondom terug is gegeven aan de indianen, de Navajo stammen.

Na een totale rit van ongeveer vijf uur rijden in een erg mooie omgeving kwamen we aangekomen in Monument Valley. Meteen nadat je het bordje “Monument Valley” voorbij reed zag je de mooie rotsformaties in de verte.

Hier staat Monument Valley dan ook om bekend, grote rotsformaties waar allerlei figuren in te zien zijn (als je goed kijkt en je fantasie het toelaat). Onze campground voor die avond lag midden in de bergen met een prachtig uitzicht op één van die rotsformaties.

Nadat we eenmaal waren gesetteld stak Daan de BBQ aan. Bas en Hans gingen ondertussen een tour door Monument Valley voor de volgende dag regelen. Na lekker gegeten te hebben kroop iedereen zijn bed in want de volgende dag stond de wekker wéér vroeg, dit keer voor een leuke tocht.

Vorige Volgende