{jcomments off}

August 3

Page (Arizona) to Page Marina (Arizona) - 12 miles by Hans

Vandaag van de ene campground vroeg vertrokken naar Page Marina waar de boot voor een tocht over Lake Powell vertrekt. Uiteraard het ochtendritueel en dan de 'lange' tocht. Vandaag een kort stukje. We konden gisteren niet op de campground vlakbij de Marina overnachten maar wel vandaag. Dus eerst gaan we naar de Marina waar de boor vertrekt en dan naar de andere campground die daar bij hoort. Na een minuutje of 10 komen we bij een huisje met een slagboom. Het gebeuren blijkt dus een State Park te zijn. En dan moet je entree betalen. Hoppa, gaat weer $ 30. Voor $ 80 kan je een pas kopen voor alle parken maar wij bezoeken er maar een paar en halen er dat dus niet uit.

Na een stukje langs het meer gereden te hebben komen we bij de Marina. Een haven en een luxe hotel. We moeten binnen in het hotel ons aanmelden. We hebben gelukkig al een tijdje geleden online gereserveerd anders hadden we een probleem. We moeten wachten tot kwart voor 9 totdat het sein komt om aan boord te gaan. We moeten een aardig stukje steil bergafwaarts lopen om bij de boot te komen. Het blijkt een hardloopwedstrijd. Onderweg worden er vele pogingen, voornamelijk door Fransen, gedaan om andere mensen te passeren om te beste plek aan boord te krijgen. Ze gaan daar ver in en zijn graag bereid om je daarvoor aan de kant te douwen. Helaas lukt het vele om ons te passeren al hebben ze daar meerdere pogingen voor nodig. Helaas wordt hun inzet beloont. De boot heeft een behoorlijk aantal plaatsen binnen maar iedereen wil natuurlijk de zon trotseren en een goed uitzicht op het bovendek hebben. Wij ook. Wilma, Loes en Daan gaan in eerste instantie beneden zitten en Hans, Daphne en Bas weten toch nog een plaatsje op een bankje helemaal achteraan te veroveren. Er zijn wel een aantal plaatsen vrij maar die worden hartstochtelijk door familieleden verdedigd voor laatkomers. Genoeg irritatie om er een mooie dag van te maken. De boot vaart het meer op richting de eerste bestemming. Geen idee meer hoe dat heet.

Op het grote deel van het meer gaat de boot full speed. De neus gaat dan aardig omhoog.

Bij de smallere stukken wordt voorzichtiger gevaren. Eenmaal bij een mooi viewpoint aangekomen blijkt een Italiaanse oma, die vanwege haar broze lichamelijke gesteldheid vooraan zit met de spaghettifamilie, tot meer inspanning in staat te zijn. Ze gaat voorop de boot staan als in de bekende scene van de Titanic. Ze kon zich aardig staande houden. Dit is het sein voor veel meer mensen om te gaan staan en allerlei kiekjes te nemen van de natuur of van familieleden. En er komen steeds meer mensen van beneden naar boven voor een beter zicht. Op zich niet zo vreemd maar men houdt daarbij niet altijd rekening met de medetourist. Dus zelf maar ook er tegen aan en een goed plaatsje veroverd. De boot gaat naar verschillende plekken van het stuwmeer waar heel veel zijstukken zijn. Je kan ook met een kano de verschillende plekken bezoeken maar dat zijn best nog wel afstanden. Menig kanoer had wat moeite.

Als laatste gaan we naar de dam die dit meer veroorzaakt.

Rond 12 uur keren we terug naar het vaste land. Nu zijn wij de slimsten. Als een van de eerste de boot af om met het treintje te kunnen gaan de steile heuvel op terug naar het hotel. Dat is wel even balen voor die Fransen en Italianen. na nog wat rondgekeken te hebben in souverniershop en bijna niets gekocht te hebben gaan we met de camper naar de nieuwe campground. Het is een behoorlijk nieuwe campground, niet veel begroeiing.  De campground is ook aardig aan de prijs. En de enige die we tegen komen in de vakantie waar je voor het douchen moet betalen. $ 2 voor 15 minuten. Moet niet gekker worden.

De kinderen trekken richting het meer om verkoeling te zoeken. De ouderen kwijten zich aan een paar huishoudelijke taken. Na een paar uur komen de badgasten terug. Water is wel erg fris en de grond vies. Allemaal planten op de bodem! Er dreigt overigens ook slecht weer.

Gelukkig duurt het nog een tijdje voordat het gaat regenen en kan de geplande barbecue gewoon doorgang vinden. Was weer een mooie dag. Morgen Las Vegas, om de kas een beetje bij te vullen.

Filmpje van de tocht

 

  

Vorige Volgende