{jcomments off}{jcomments on}

August 10

San Jose – Coyote Valley Resort & RV to San Francisco (63,5 miles) door Bas

San Francisco, CAVandaag is het zover; we leveren ‘onze’ camper in en sluiten ons waanzinnige avontuur af in het heuvelachtige San Francisco. Vandaag is het einde van ons prachtige avontuur dwars door de Verenigde Staten, en helaas, zo voelt het ook. Deze laatste ochtend in het RV staat in het teken van opruimen. Het koelkastje wordt leeggehaald, linnengoed opgeruimd en voorlopig voor het laatst koppelen we het voertuig af. Onze tassen hadden we gisteravond al ingepakt.

Vergeleken met eerdere afstanden is de afstand naar onze camper drop-off nietszeggend. Uit ervaring wisten wij dat het inleveren van het RV nogal wat tijd in beslag kan nemen. Echter, bij Cruise America nemen ze het inleveren blijkbaar niet erg serieus. De ‘enthousiaste’ medewerkster vond het wel best. Gezien dat dit sneller dan gepland verliep moesten we kort wachten op onze taxi. Eenmaal gearriveerd was de chauffeur niet op de hoogte dat zes volwassenen in zijn SUV moesten. Gelukkig, na wat passen en meten waren we op weg naar San Francisco.

Onze taxichauffeur, Jerry, verdient een speciale vermelding. Wat een geweldige man! Hij maakte de rit richting San Fran een bijzondere ervaring.

De stad, zijn leven, het geven van tips en de presidentsverkiezingen werden uitgebreid besproken met regelmatig humoristische taferelen. Eén ding was erg duidelijk: Jerry is geen fan van Trump. Ook bracht hij ons nog gratis naar Pier 39 vanaf het hotel. Ben je in San Francisco? Call Jerry!

Pier 39 was wederom een genot. Het sfeertje, vorm- en omgeving en natuurlijk de zeeleeuwen aan het einde van de pier zorgen dat dit niet zomaar een pier is.

We hadden bij aankomst nogal trek, dus op zoek naar een tof restaurant. We belanden in The Eagle Cafe op Fisherman’s Wharf, een restaurant met herinneringen voor Hans en Wilma. Tijdens hun eerste trip zo’n vijftig jaar geleden hebben zij zich hier nogal vermaakt. Foto’s van destijds zijn ongepast voor deze nette blogs.

Vervolgens zijn wij langzaamaan Pier 39 afgewandeld waar wij uiteindelijk vele zeeleeuwen zagen. Het blijft toch een bizar gezicht, zo’n grote verzameling van deze beesten brullend, zwemmend en spelend tussen alle piers.

In de verte zagen we Alcatraz. Helaas, door de enorme populariteit hadden we geen toegangskaarten. Dan maar voor de volgende keer!

Hierna liepen wij langs andere piers, maar geen een zo bijzonder als Pier 39.

Zo bereikten wij het begin van de welbekende cable car. Echter, er bleek een wachtrij van ruim een uur voordat we konden instappen.

Zonde van de tijd, en dus bestelden we een Ubertje. Deze bracht ons binnen mum van tijd in hartje San Fran. Na wat winkelactiviteiten waar ik een felbegeerd T-shirt bemachtigde van The Cavs, besloten Daan, Loes, Hans en Wilma dat zij naar het hotel wilden. Wederom een Uber, en twee diehards bleven achter.

Even kort de belevenissen van de niet-diehards.

Eenmaal in de Uber taxi vroegen we aan de chauffeur of hij een omweg via Lombard Street wilde maken. Het gaat om het bochtige weggetje met de vele bloemen. De chauffeur had daar geen probleem mee. Dus reden we straat in en uit, naar beneden en omhoog tot we bij het bekende straatje aankwamen.

We waren niet de enige toeristen en ook niet de enige auto die afdaalde. De chauffeur reed met ons naar beneden en daarna vervolgden we onze weg naar het hotel. Het was fris geworden. Wilma had spijt dat ze haar sweater had uitgeleend aan Bas. In de hotelkamer overlegden wat we wilden eten.Vlak naast het hotel zit een pizzatent. We besloten wat te gaan halen want daar gaan zitten leek ons te koud. Wilma bleef achter in het hotel en de andere drie gingen pizza halen. Eenmaal bij de pizzeria leek het ons toch leuker om daar te gaan eten en binnen was het wel warm. Dus ging Daan Wilma halen. Pizza besteld en wat drinken en heerlijk gegeten. Daarna weer terug naar de kamer om lekker op bed te gaan liggen.

Terug naar Bas en Daphne.

Daphne en ik wilden onze laatste dag in stijl afsluiten met een diner in downtown Frisco. Eerst nog even langs een Nike Store en toen op zoek naar eten. We kwamen terecht in een fantastisch tentje. Het bleek uitermate in trek bij jongeren die na hun werk wilden socializen en sport kijken met een hapje eten. Jerry vertelde ons al dat dit dé levensstijl is van starters in SF. Wij genoten! Heerlijk eten, gezellige sfeer, speciale bieren en goed gezelschap. Rond 10 uur hielden wij het voor gezien, bestelden een Uber en tien minuten later belandden we voldaan in het hotelbed. Helaas onze laatste ‘echte’ dag in de Verenigde Staten, maar wat voor één in het bijzondere San Francisco!

Vorige Volgende