Monday July 12


Eindelijk eens lekker uitslapen. We bleven deze dag op deze campground en hadden dus alle tijd. Pas om half elf ging de eerste zijn bed uit. De jongens lagen nog in een diepe slaap. Echter toen het brood op tafel kwam werden ze opeens wakker. Na het late ontbijt zijn de jongens meteen naar het strand gegaan. De ouderen vonden het tijd om de berg aan was, hoofdzakelijk met kleding van de jongeren, maar eens aan te vallen. Maar eerst op zoek naar quarters. Alle wasautomaten en drogers werken op quarters. Met veel moeite, bedelen bij de receptie en de bar aan de overkant, hadden we net genoeg. Eerst wassen, wachten, dan weer in de droger, Wachten, nog niet droog genoeg, wachten, en eindelijk klaar. Mooi even de tijd om op internet te komen. De campground had geen internetvoorziening maar het bleek dat de ‘county’ een openbare voorziening had. weliswaar onbeveiligd maar wat maakt dat uit. Nadat de was gedaan was kleedden ook de senioren zich in zwemkledij en begaven zich naar het strand. Het water was warm. Boven het water was het iets koeler. We hebben een behoorlijke tijd in het water doorgebracht. Ondanks de vele appartementen en villa’s langs het strand was het er stil. Erg vreemd dat zo een mooi strand zo rustig is. Als het in Nederland een beetje weer is ligt het strand overvol. De jongens hadden dus de hele dag in het water doorgebracht en dat gaf een aardige kleur. Bij Daan net een beetje te veel. Die was dus aardig verbrand. Het zonnetje in Florida is dus toch iets sterker.

 

Het strand heet niet voor niets Turtle Beach. Zeeschildpadden komen regelmatig aan land om daar hun eieren te leggen. Deze plekken worden gemarkeerd om de eieren te beschermen.

 

We hadden vandaag eens geen zin in BBQ. Wilma en Bas hadden een restaurant ontdekt aan de overkant van de weg met de toepasselijke naam Turtle Restaurant . We konden kiezen om binnen of buiten op het terras aan het water te eten. Het laatste dus. We hebben erg gezellig gezeten en heel lekker gegeten. Voorafjes waren Large Shrimps, Ribs en Nachos. Ook nog een soepje en salade. De hoofdgerechten waren vis, garnalen en vlees. En uiteraard drinken. Ook hier had men de gewoonte om als je glas bijna leeg is meteen een volle er neer te zetten en het glas met het laatste restje weg te halen. Eerst keken we vreemd tegen deze gewoonte aan maar toen we eenmaal ontdekt hadden dat de refills niet gerekend werden lieten we onze bezwaren gaan. Het heeft er waarschijnlijk ook mee te maken dat je hele ijsbergen in je glas krijgt en dat na een tijdje er dus eigenlijk alleen water in je glas zit. Overigens wordt dit alleen toegepast op frisdranken (soda’s) en niet op bier tot mijn spijt. Na het eten zijn we terug gegaan naar de camper. Nog wat gegamed, verslag gemaakt en gelezen.

 

Vorige Volgende