Sunday July 18

Het is er niet van gekomen. Vroeg opstaan. Helaas dan maar geen trail. Even over een alledaags ritueel, het afkoppelen van de camper. Uiteraard moet bij iedere aankomst elektriciteit, water en afvoer aangesloten worden en in sommige gevallen de kabeltelevisie. Dat gaat vrij soepel maar bij vertrek ’s ochtends is het iets anders. Elektriciteit geen probleem, water gaat ook wel, de afvoer is soms lastig. De afvoer komt uit twee tanks, black en grey. Grey is het afvalwater van gootsteen en douche. Black is van het toilet. Eerst moeten beiden afgesloten worden en dan pas de afvoer afgekoppeld. Maar de slang naar de afvoer in de grond wil nog wel eens gevuld zitten. Verder zit een gedeelte van de afvoerpijp in de afvoerput. Het ruikt niet altijd fijn en wat er soms nog uit de afvoerslang komt is ook niet smakelijk. Maar we zijn echte mannen en hebben er dus geen moeite mee. Overigens is het ook niet handig om bij het aansluiten eerst de afvoer open te zetten en dan pas de slang er op te zetten. Hoop bagger op de grond.

 

Via scenic route HW 90 richting Talahassee gereden. Je komst daar langs schilderachtige Deep South plaatsjes. We hebben niet de echte Cotton Trail gereden maar hebben we een goede indruk gekregen. Naast typisch South huizen kom je ook veel krotten tegen in de middle of nowhere. In Talahassee hebben we boodschappen gedaan en zijn verder gereden naar Wakula Springs State Park. Er ontspringt daar een bron die miljoen liters water per dag aan de oppervlakte brengt. Na iets mee dan een half uur zijn we daar aangekomen. Wilma had nog steeds veel pijn aan haar oor en had geen zin om mee te gaan. Het was er vrij druk waarschijnlijk vanwege dat het zondag was. Je kan er zwemmen in het meer. We kwamen voor de boottocht over de rivier. Deze boottocht wordt door Rangers zelf gehouden. Er is dus veel uitleg. De rivier en de omgeving is geweldig. Het ziet er heel bijzonder uit. Er zijn ook veel dieren te zien waaronder alligators, schildpadden en bijzondere vogels. In dit park zijn een paar oude Tarzan films met Johnny Weismuller opgenomen. Voor iemand van mijn leeftijd herkenbaar. En de pulpklassieker The Creature from the Black Lagoon. Dit park mag je echt niet missen als je in de buurt bent.

Vanwege de drukte wilden de jongens niet gaan zwemmen. We gingen dus op weg naar een campground. De Holiday Campground lag aan een baai van de Golfkust. Bas en Jeffrey hadden al gauw een hengel gekocht om te gaan vissen vanaf de pier. Met shrimps als aas hadden ze al gauw een grote vangst. Helaas niet voldoende voor de BBQ dus hebben we het maar met het vlees gedaan wat we gekocht hadden.

 

Vorige Volgende