Thursday July 22

Het oorspronkelijke plan was om naar Cedar Key te gaan. Ik had daar over gelezen in de reisgids van Florida. Maar we konden ook naar een andere bestemming. Er is genoeg. Uiteindelijk hebben we toch gekozen voor Cedar Key. Geen boodschappen gedaan! We hadden nog drinken genoeg en we zouden wel zien wat we gingen eten. Onderweg zagen we opeens een hoop rook. Er werd gecontroleerd delen van het bos in de brand gezet. Het zal wel een goede reden hebben.

Bij Cedar Key aangekomen bleek al snel dat het een bijzonder plaatsje/eilandje is. Allemaal typische huizen in verschillende maten, kleuren en staat van onderhoud. Aan de Highway 24 ligt ook de campground die we op internet hadden opgezocht, Sunset Isle RV Park & Motel.

We zijn eerst even een stukje doorgereden naar downtown. Het zag er rustiek uit en het was er zeker niet druk.

Even een paar boodschappen in een lokale supermarket gehaald. Zeker geen Publix of Wall-Mart. We zijn toen naar de campground gegaan. Niet groot. Maar de eigenaar Bruce was erg aardig. Je kon er ook golfcarts huren om er mee naar downtown te rijden en verder het eiland te verkennen. Dat hebben we ook gedaan. Eerst voor twee uur maar dat hebben we later uitgebreid naar een hele dag. Er stond op de kaart een beach getekend dus stelde ik voor om de jongens daar naar toe te brengen zodat ze een beetje konden zwemmen en spelen in het water. Met de golfcart naar downtown gescheurd. Op de kaart van het plaatsje stond een beach ingetekend maar we konden het niet vinden. Bij appartementen aan iemand gevraagd waar de beach is. Is there any? We lieten de kaart zien. O, dat kleine stukje waar we voorbijgereden waren. Wij een stukje terug en daar was inderdaad een grasveldje met een klein stukje zandstrand.

Ik heb de jongens daar achtergelaten en ben Wilma en Daan gaan halen. Daan was echter erg moe en ging lekker een paar uurtjes liggen. Met Wilma dus terug naar de beach geracet. De jongens waren in het iets te ondiepe water en hadden het wel gezien. Met z’n vieren zijn we het hele eiland gaan verkennen. Het is een heel bijzonder eiland met heel veel mooie huizen op geweldige plekken. Er zijn ook wel wat minder aantrekkelijke gebouwtjes maar over het algemeen erg mooi. Er is zelfs een vliegveld voor kleine vliegtuigjes.

Na onze rondtocht van ruim een uur waren we aardig dorstig. Bij de pier zijn een paar aardige gelegenheden.

In een daarvan hebben we een colaatje,Sprite en alcoholvrij biertje gedronken. Het bier van O’Douls smaakte bijzonder goed. Dat moeten ze ook in Nederland hebben. Daarna zijn we terug gegaan naar de campground. Jeffrey en Bas probeerde van een steiger te vissen maar dat ging niet zo goed. Het werd eb en erg ondiep. Samen met Daan heb ik ze toen naar de pier downtown gebracht. We hebben even gekeken maar daarna zijn Daan en ik een stukje gaan rijden. Na een uur heb ik de jongens weer opgehaald. We moesten maar eens gaan kijken wat met het eten gingen doen. BBQ zat er niet in want we hadden niets en er was ook niets te krijgen. Dus uit eten. Bij Jerry van Jerry’s Hillbilly Deluxe BBQ (kom ik later op terug) gevraagd waar je het beste uit eten kan gaan. Hij wist wel een paar gelegenheden. Uiteindelijk hebben we gekozen voor een restaurant bij de pier. Er kunnen maar vier personen met golfcart mee dus eerst heb ik Bas en Jeffrey gebracht en daarna Daan en Wilma. Bij …… hebben we heerlijk gegeten. Wilma had met krab gevulde champignons, Daan chickenwings, die een 'beetje' pittig waren, Bas nachochips met kaas en Jeffrey en ik rauwe tonijn. En die was toch lekker en nog een behoorlijk portie ook. Bas was aardig jaloers. Hij had de kaart niet goed gelezen. We hebben hem een paar stukjes laten proeven. Vervolgen kregen Wilma en ik een salade. Het vreemde is in Florida dat ze vragen of je een salade wilt bij je maaltijd. Je, tenminste wij Nederlanders, verwacht dan salade bij je hoofdgerecht maar je krijgt het er voor. Dus eerst een bak sla eten. Wel lekker en gezond. De jongens denken daar overigens anders over. Daarna hadden we allemaal een visgerecht. Weer lekker maar een aantal van ons werden al aardig vol. De jongens nog een ijsje toe, Wilma thee en ik koffie.

Inmiddels hadden we al besloten om de volgende dag ook nog op Cedar Key te blijven, zo leuk vonden we het. Jeffrey en Bas wilden wel erg graag met een boot op zee gaan vissen op Red Fish. In twee shifts weer terug naar de campground. Daar gekeken of Bruce, de eigenaar, er was maar die was naar de verjaardag van zijn vader. Dus nog even gekaart en de andere avond gewoontes uitgevoerd.

 

Vorige Volgende