{jcomments off}

July 7

We hadden gereserveerd voor de boot van 9 uur naar Liberty Island. Dus moesten we vroeg op. Vanwege het tijdsverschil bleek dat geen probleem. Al heel vroeg (5 uur) werd Daphne door sommige van ons gefeliciteerd met haar verjaardag. Toch nog even blijven liggen maar voor achten waren we al klaar voor een ontbijt bij McDonalds. Daarna met de subway naar Battery Park waar de boot vertrekt. De subway in New York is aardig verouderd. De gangen zijn warm en erg benauwd. Gelukkig beschikken de voertuigen wel over airco waardoor het reizen toch enigszins aangenaam is. De drukte viel ook erg mee, we konden gewoon zitten. Aangekomen bij Battery Park moesten we een stukje lopen en door een veiligheidscontrole voordat we aan boord konden gaan. Eerst zijn we naar Liberty Island gevaren.

IMG 2648s

Op het water heb je een mooi uitzicht op Manhattan, Brooklyn en andere delen van New York.

Skyline

Bij Liberty Island heb je een mooi uitzicht op het Vrijheidsbeeld.

IMG 9843s

Op het kleine eilandje kan je om het beeld heenlopen. Je kan ook naar binnen en boven in het beeld komen maar dan moet je zeker een maand van te voren reserveren. Hadden we dus niet gedaan. Uiteraard moesten we als echte toeristen even op de foto met het beeld als bewijs dat we er geweest zijn.

IMG 9862s 

Van Liberty Island kan je naar Ellis Island. Daar is nu een museum over de immigratie naar Amerika. Naar dit eiland werden vroeger de meeste immigranten gebracht en tijdelijk gehuisvest voordat ze naar andere delen van Amerika gingen. Een soort AZC dus. De jongere generatie gingen voor een korte toer en de oudere zijn wat gaan drinken. Vanuit Ellis Island weer terug naar Manhattan. Het volgende doel was het 9/11 Memorial. Vanaf ver kan je al het nieuwe gebouw van het WTC zien, One World Trade Center. Na een aardige wandeling kwamen we bij het 9/11 Memorial aan. Op de plaats waar de torens gestaan hebben zijn twee immense ‘gaten’ gebouwd. In het midden van elk gat zit weer een gat. Een fontein rondom zorgt dat water in beiden gaten loopt.

IMG 9922s

IMG 9930s

IMG 9927s

Rondom zijn de namen vermeld van de vele mensen die omgekomen zijn tijdens deze ramp. Erg indrukwekkend.

IMG 9935s

De quest ging vervolgens verder naar China Town. Na een paar blocks veranderde ineens de stad. Oude gebouwen met Chinese teksten en veel Chinese mensen. Heel andere wereld.

IMG 9975s

We hadden weer eens trek en wat is niet mooier dan traditioneel chinees eten in China Town. Helaas bleek dat lastiger dan gedacht. We kwamen niet iets geschiktst tegen. En opeens geen Chinees meer maar allemaal Italiaanse namen op de gevels. Little Italy dus. Dan maar Italiaans eten. We werden door een man overgehaald zijn restaurant te bezoeken. Eten was niet super maar we konden er weer tegenaan. Wel wat duur maar alles is duur in New York. Na ons bezoek aan China en Italië hebben we de subway gepakt naar 79th Street om vandaar naar Central Park te gaan. Het is daar een stuk minder druk dan downtown. Heel veel luxe appartementen. Als je daar woont moet je wel een aardig zakcentje verdienen. Central Park is echt groot. We wilden van de oostkant naar de westkant lopen om bij het National Historic Museum uit te komen. Dat werd nog een aardige puzzeltocht. En heuveltje op en heuveltje af. Wel merkwaardig hoe stil het daar is.

 IMG 9991

Uiteindelijk kwamen we ter hoogte van het museum het park weer uit. De jeugd wilde wel graag naar het museum, de iets minder jonge leden van het reisgezelschap vonden het wel mooi zo. Genoeg Central Park, genoeg gelopen. Zij pakten de subway richting hotel. Heerlijk koel en bijkomen. Na enige uren keerde ook de museumbezoekers weer terug. Ze hadden veel gezien maar lang niet alles.

IMG 2718

IMG 2741

Het museum sloot al om 18.00h. Besloten werd om het avondeten te nuttigen bij Hard Rock Café. Dat ligt niet ver van het hotel. Bas en Daphne gingen kijken of ze konden reserveren. Dat is vaak een vereiste om te kunnen eten in een beetje restaurant. Nou dat bleek dus niet te kunnen. Toch maar naar toe gegaan. We moesten een kwartiertje wachten. Dat kon aan de bar. Na 10 minuten werd gevraagd of we iets wilden drinken. Zodra we ons drinken hadden kregen we een elektronisch signaal dat we naar onze tafel konden. Maar het drinken moest eerst afgerekend worden. Vreemd, we gingen de tent niet uit. Dus betaald en met drinken in de hand naar de receptie. Daar werden we weer teruggeleid naar dezelfde ruimte waar ook de bar is. De waiter begreep dat hij niet hoefde te vragen of we iets wilde drinken. Voor de rest uiteraard de bekende vriendelijkheid. Maar het eten was heerlijk. En lekkere harde rockmuziek erbij. Na het eten hebben we ons weer tussen de massa begeven en de weg terug naar het hotel ingeslagen. Onderweg de nodige vreemde figuren tegengekomen zoals nagenoeg blote dames beschilderd met Amerikaanse vlaggen. Je moet toch ergens je geld mee verdienen. We hadden nogal wat problemen met de nieuw aangeschafte GoPro. Deed het soms even, dan weer helemaal niet, instellingen werkten niet. Kortom een drama. ’s Middags al een paar uur mee bezig geweest en een chatsessie gehad met een GoPro medewerker. Kan aan de SD kaart liggen of aan iets anders. Probeer dit of probeer dat. Op een gegeven moment deed het ding helemaal niets meer. Ging niet eens meer aan. Opladen via de laptop ging ook al niet meer. Dus als laatste redmiddel het idee opgevat om een losse oplader te kopen en een andere SD kaart. Vlakbij het hotel was een zaak met van alles en nog wat. Van prachtige fake vrijheidsbeelden tot elektronica zoals camera’s. De goede man had een oplader. Niet origineel maar zou het zeker doen. Dan nog een SD kaart. Die waren een beetje duur. 16 Gb voor maar $ 99. Kost bij ons nog geen € 15. Wat wilde ik er voor betalen? Nou, ik had geen interesse meer. Wat kost die oplader? $ 69. Een originele kost € 49. Laat maar zitten. We wachten wel even. Tot we een normale zaak tegenkomen.
Voor de deur van het hotel op Time Square werd een protest gehouden tegen het neerschieten van wederom een donkere man. Stop killing us. Er was voldoende politie op de been. Meer dan demonstranten. Later hoorde we dat in Dallas als reactie op de dood van de donkere man door een sluipschutter een aantal politiemensen waren neergeschoten. Behoorlijke toestanden.
Op de hotelkamer werd nog gelezen en begonnen met de verhaaltjes. Volgende dag weer vroeg op. We moesten nog naar het Empire State Building. 

Vorige Volgende