{jcomments off}

July 9

Midden in de nacht werd de helft van het gezelschap wakker gehouden door spelende kinderen in een kamer boven hun en hadden moeite om verder te slapen. Een mooie gelegenheid om Loes om 6:15 wakker te zingen, die samen met Daan geen last had van spelende kinderen. Loes vond dit fantastisch en nam de felicitaties met slapende ogen in ontvangst. Een leuke kaart van het gezelschap en onverwachts een klein cadeautje van haar ouders die het stiekem hadden meegegeven. Een droom die uitkwam. Daphne en Bas besloten om ochtendgymnastiek te gaan doen en gingen al vroeg op pad. De rest luierde nog even wat in bed om zich vervolgens klaar te maken voor het ontbijt. Na het sporten moesten Daphne en Bas zich nog even klaar maken om gezamenlijk te ontbijten. Een lekker ontbijtje met toast, scrambled eggs, sausage, muffins, slappe koffie en wat melk voor Wilma. Daarna even de tanden poetsen en koffers inpakken om weer in de auto te stappen richting Washington. Obama stond nog steeds te wachten op het gezelschap en met name om samen Loes haar verjaardag te vieren. Washington werd rond 10:00 bereikt. Na wat rondrijden kon de auto eindelijk een parkeergarage vinden vlakbij het Witte Huis. Het rondrijden door Washington was echter al een spektakel. Het leek alsof alle gebouwen in een Romeinse stijl gebouwd waren met grote zuilen, allerlei beelden en teksten in steen. Vanaf de parkeergarage is het gezelschap vertrokken richting het Witte Huis, een kwestie van de straat uitlopen. Jammer genoeg was Barack vergeten de pasjes voor binnenkomst klaar te leggen en konden wij niet naar binnen. De straat aan de achterkant van het Witte Huis was afgezet door de secret service en niemand mocht op de weg komen totdat het twee minuten later wel mocht.

IMG 0107

 

IMG 0086

Een paar plaatjes van de achterkant geschoten om verder rond het Witte Huis te lopen. Daarna omgelopen naar de voorkant.

IMG 0166

. De voorkant van het Huis was wat lastiger te bewonderen dan de achterkant. De voorkant had een grote tuin met een fontein in het zicht. Vanaf daar kon ook de obelisk gezien worden. Een grote stenen toren. Na wat overleg werd besloten om richting het obelisk te lopen. Een redelijke lange weg met weinig beschutting voor de brandende zon. Wilma en Daphne besloten door de hitte niet mee te gaan en gingen op weg naar een café vlakbij de parkeergarage. De rest van het gezelschap ging de tocht vol goede moed tegemoet. Onderweg was het noodzakelijk om even wat water aan te vullen bij een klein drinkfonteintje. Even de lege flesjes vullen en water over de hoofdjes gooien om de tocht voort te zetten.

IMG 0191

Eenmaal aangekomen bij de obelisk, het Washington Monument, was er een prachtig uitzicht met aan één kant de voorkant van het Witte Huis, één kant het Lincoln Memorial met het water en één kant het U.S. Capitol.

IMG 0226

Hier werd even een lange fotoshoot gehouden terwijl van het uitzicht genoten werd. Na de fotoshoot werd besloten om de weg terug naar Daphne en Wilma te zoeken. Een wandeling naar het Lincoln memorial werd overwogen alleen deze was vrij lang en zonder enige beschutting van de zon. Op de terugweg weer even de watervoorraad aangevuld bij de drinkfontein om de reis naar Daphne en Wilma te overleven. Aangekomen bij het café zaten Daphne en Wilma te genieten van een lekkere beker limonade en ice tea. De rest van het gezelschap haalde ook snel zo een lekker verfrissend drankje om wat af te koelen van de verhitte wandeling. Iedereen deed snel een toiletbezoek en Loes haalde snel een shirt als aandenken van Washington, een flower power shirt met I love D.C om vervolgens richting de auto te gaan. De volgende tussenstop was het U.S. Capitol. Het bleek lastig om een goede parkeerplek te vinden. Tijdens het rijden veel gebouwen van het Smithsonian, het museum van Washington met allerlei verschillende gebouwen verspreid door de stad die elk hun eigen onderdeel hebben. Vervolgens is Hans een zijstraatje ingereden en heeft de kinderen uit de auto geschopt met de missie om een paar foto’s te maken van het Capitol. De kinderen deden een snelle fotoshoot bij het Capitol en van het rechtsgebouw dat er vlakbij stond om in een recordtijd terug te keren bij de auto.

IMG 0276

Het volgende doel van de reis was om het Pentagon te zien. Een kort stukje rijden vanaf het U.S. Capitol om bij het Pentagon te komen. Ook hier was het weer lastig om een parkeerplek te vinden en dus was het idee om eromheen te rijden en wat foto’s vanuit de auto proberen te maken. Bij een splitsing moest het gezelschap links om het rondje rond het Pentagon te maken. Dit was lastig aangezien het allemaal eenrichtingsverkeer was. Hans had dit niet helemaal door en besloot bijna om een stukje spook te rijden. Na wat paniek in de auto omgekeerd en weinig van het Pentagon (wat er ook niet heel bijzonder uitzag) kunnen zien. Door stom toeval nog wel langs een oorlogsbegraafplaats (Arlington) gekomen, wat indrukkend was.

IMG 0291

Na alle bezienswaardigheden in Washington besloot het gezelschap om de reis voort te zetten richting St. Augustine, het doel van de reis naar het zuiden. Voor deze reis waren vier dagen uitgeteld. Vanuit Washington zo snel mogelijk een McDonalds opgezocht voor de lunch en nog belangrijker Wi-Fi. Internet was nodig om de volgende bestemming onderweg naar St. Augustine te zoeken. Na wat overleg werd besloten om een Best Western hotel in South Hill te pakken. Volgens de TomTom zou dit een rit van ongeveer vier en een half uur worden. De “TomDom” ging echter uit van de snelweg en het toeristische gezelschap wilde genieten van de binnenwegen van Virginia. Dit misverstand tussen het gezelschap en de “TomDom” resulteerde in een reis die langer duurde dan vijf uur om vervolgens aan te komen in de Best Western. Aangekomen bleek één van de kamers een smoking room te zijn die vreselijk stonk en het slot van de andere kamer werkte niet helemaal goed. Dit was voor het gezelschap een flinke tegenvaller en na wat gezeik legde ze zich er maar bij neer. Er moest nog wat gegeten worden en dus ging het gezelschap op zoek naar een restaurant in de buurt. In de buurt bleek niet veel te zijn en werd besloten om simpel bij de SubWay te eten. Allright! Daar stond een eenzame jongen die er pas twee weken werkte, allright! Hij was niet heel snel met de subs en werd af en toe een beetje zenuwachtig, allright! Na wat geduldig wachten op het eten werden de subs opgesmikkeld, allright! Het gezelschap keerde terug naar het stinkende rook hotel om de bestemming voor de volgende dag te bepalen. De bestemming viel uiteindelijk op Myrtle Beach, een leuke plaats aan het strand in South Carolina. Het gezelschap had weinig behoefte om tijd door te brengen in het hotel en besloot om vroeg naar bed te gaan om de volgende dag de reis voort te zetten. Na Washington een beetje teleurstellende einde van de dag. Zeker voor de verjaardag van Loes.

Vorige Volgende