{jcomments off}

July 10

De rit van vandaag gaat dus van South Hill naar Myrtle Beach. Niet te ver zodat er ’s middags naar het strand kon worden gegaan. Daarvoor nemen we wel de snelste route over de snelweg in plaats van de Historic Highway 1. Eerst natuurlijk ontbijten in het hotel en om 9 uur op weg. De rit gaat voorspoedig en we komen om ongeveer 1 uur aan. Het hotel is een groot gebouw direct aan het strand. We hebben 1 kamer met z’n zessen. In de woonkamer trek je een kant klaar bed uit de muur. Handig. We gaan eerst een hapje eten. Doen we wel vaker met deze vakantie. De keuze valt deze keer op een Italiaans restaurant. Wilma kiest een lasagna, Loes een vegetarische pizza, Daphne een broodje kip en de mannen pizza. 8” of 12”, that’s the question. Ook Hans kiest een 12” mexicaanse pizza. Deze blijkt enigszins rijkelijk belegd o.a. met nachos en kaas. Een flinke vuller waar Hans dus ook wat moeite mee heeft. Hij komt een end maar moet 2 stukken laten liggen. Voordat iedereen uitgegeten is wordt al gevraagd of we nog iets willen. Nee, we hebben genoeg gegeten. Hup, 1 minuut later de rekening. Er kwam een grote groep binnen. Dus wij moeten weg.
Terug in het hotel kleden de 4 jongste leden zich snel om voor een duik in de Atlantische oceaan. 

IMG 2874

Wilma en Hans gaan op zoek naar een nieuwe koffer ter vervanging van de koffer van Loes die op heenreis stuk was gegaan bij het in- of uitladen op het vliegveld. Op een minuutje of 20 rijden is een Tanger Outlet Center waar een Ross en Marshall zijn. De rit duurt vanwege een verkeerde afslag (foutje) iets langer. Eerst bij Ross naar binnen, daarna bij Marshall. De keuze is niet groot maar toch een paar redelijke gezien. Toch ook maar even bij de Wallmart kijken. Dan koop je dus eerst andere zaken. Zonnebrand (best wel handig bij 97 F), tandpasta (gaat hard met z’n zessen), fitnesskleding voor Bas (?). Het assortiment koffers was matig. Dus gaan we terug naar Ross. Na enige afwegingen kopen we een witte Samsonite. Klaar, terug naar het hotel. In het hotel zijn de kinderen net terug van het strand. De kinderen hebben het leuk gehad in de golven en zeker Daan heeft erg genoten van het zoute water in zijn ogen. Loes is erg blij met de nieuwe koffer. We kijken wel of we dit op de reisverzekering kunnen verhalen. We zijn allemaal bezig met belangrijke zaken zoals lezen, internetten, etc. als het opeens begint te onweren. Het is donker en het gaat ook behoorlijk regenen. Mooi gezicht toch wel. Bas probeert een foto te nemen van de bliksem zonder veel succes.

IMG 2881

Het wordt alweer tijd voor het avondeten. Loes wil al een tijdje spareribs en de andere zien een stukje vlees ook wel zitten. De keus valt op Angus Steakhouse. We worden daar uiteraard hartelijk welkom geheten en naar een tafel gebracht. Eerst wat drinken. Onze waiter heeft nog geen jaren ervaring maar is wel aardig. Het bestellen gaat wat rommelig maar we komen er uit. Even later komt een aardige dame ons vragen of wij op een complimantory foto willen. Natuurlijk willen we dat. Met z’n allen naar een ruimte ernaast waar allerlei opgezette dieren staan waaronder een grizzly beer. We doen is ons best om zo serieus mogelijk op de foto te gaan. Dat lukt prima. Terug naar het eten. Eerst een voorgerecht, sla en voor Bas en Hans clamchowder. Een soort vissoep. Lekker. Daarna het vlees. Prima te eten. Behalve Loes, haar spareribs waren wat te hard gegaan en een beetje verbrand. Maar dat wordt weer een beetje goed gemaakt door een lekker stuk taart. De fotografe verschijnt weer aan onze tafel. De complimentary foto was klaar en ze had een superdeal. Voor € 15 dollar mogen we 1 foto en voor $ 20 beide foto’s hebben.  We hebben geen interesse. Foto’s genoeg. Volgende superdeal, beide foto’s voor $ 10.  Daphne is overgehaald. Na het eten gaan we weer terug naar het hotel. Beetje napraten, lezen of puzzelen en daarna slapen.

Vorige Volgende