{jcomments off}

July 11

Myrtle Beach (South Carolina) naar Richmond Hill (Georgia)
Het was weer vroeg opstaan voor het gezelschap. Vandaag stond de reis richting Richmond Hill gepland met onderweg een tussenstop in Charleston waar onze vriend Tom Koopman op ons zou staan wachten.
 
Lekker wakker worden aan de Atlantische Oceaan. Bij het hotel in Myrtle Beach zat geen ontbijt inbegrepen en dus moest iedereen zonder eten de deur uit. Niet getreurd, één straat verderop was al een geschikte plek te vinden genaamd Dunkin' Donuts. Eenmaal binnen werd besloten om voor two 'dozen' donuts te gaan, waarvan één 'dozen' normale glazed donuts en één 'dozen' speciale variatie donuts. Onder het genot van een beker koffie en Wilma haar melkie werd een groot deel van de donuts al opgepeuzeld. Met name de speciale donuts verdwenen al snel in ieders maag. De rest van de donuts nam het gezelschap mee zodat er onderweg nog een lekkere snack genuttigd zou kunnen worden. Op naar de eerste halte, Charleston. Het gezelschap besloot om deze rit van ongeveer twee uur in één keer door te zetten. Charleston bleek een leuke stad te zijn gelegen aan de kust met allerlei huizen met schommelstoelen op de verandas.
 
IMG 2885
 
Maar we hadden niet veel tijd dus door naar het Citadel, de hoofdattractie van Charleston. Eenmaal daar gingen Bas en Hans is even kijken waar Tom Koopman nog zat. Al snel bleek dat hij al naar huis was gegaan, helaas. Bas en Hans gingen verder op onderzoek uit bij het college van Charleston, de Citadel. De Citadel is in Amerika één van de hoger aangeschreven militaire scholen. In de brandende zon besloot de rest om wat koeler in de auto te blijven. Toen Bas en Hans zichzelf een hele tour bleken te geven besloot de rest ook maar uit de auto te gaan en wat rond te kijken.
 
IMG 0335
 
IMG 0314
 
IMG 0323
 
IMG 0320
Een kijkje in de law barracks en Loes mocht zelfs de badkamer in om een plasje te plegen. Verder waren er op het terrein hier en daar aardige mensen die ons vertelde wat er zoal gebeurde.
 
IMG 0338
 
Tom 'Koepmen' speelt voor het baskettball team van de Citadel, de Bulldogs.
 
Na rond te hebben gekeken ging het gezelschap weer verder richting de eindbestemming van deze dag namelijk Richmond Hill. Bijna zoals in de ochtend in één keer doorgereden alleen deze keer moest er tussendoor nog even worden getankt. In Richmond Hill aangekomen werd er meteen ingecheckt door het gezelschap om vervolgens de koffers op de kamer te zetten. Gedurende de reis had iedereen, ondanks de snackdonuts, toch behoorlijk wat trek gekregen. Tegenover het hotel zat een KFC (Kentucky Fried Chicken) en al snel besloot het gezelschap om daar te gaan eten. Wilma nam een wrap, Daphne en Daan namen chicken wings en de rest wilde chicken strips. Van de chicken strips werden gewoon twee buckets gehaald zodat iedereen wat mee kon pakken. Bij elk gerecht zat ook nog eens een side meal. Als side meal werd met name wedges (aardappelschijfjes) genomen en één Mac & Cheese om te proberen. Buiten de wrap van Wilma, waar te veel saus op zat, vond iedereen de kip hartstikke lekker. Na het eten was er wat tijd voor ontspanning. Hans, Wilma en Daphne besloten om op de hotelkamer te gaan chillen. Bas, Daan en Loes gingen lekker het zwembad in om een record te zetten voor het overtikken van een kleine bal. Dit aantal bleef steken op een matige 25. Na het zwemmen en chillen bleek toch dat ondanks de late lunch van de KFC het gezelschap nog wel een klein hapje wilde eten. De mannen gingen even naar de lokale supermarkt, the Food Lion. Hier haalde zij even wat bananen en yoghurtjes voor de avond. Verder werd er nog drinken gehaald en wat chips en cookies om te snacken. Na het nuttigen van een kleine snack en een yoghurtje werd er nog even wat ontspannen door het gezelschap om vervolgens het bed op te zoeken. Voor de volgende dag stond er weer een druk programma gepland!