{jcomments off}

July 12

Richmond Hill (Georgia) to St. Augustine (Florida)

Ontbijt in het hotel en dan op weg naar St. Augustine. We zijn daar in 2010 ook al geweest. Het is een leuk plaatsje met oude huizen en als een van de bezienswaardigheden de Alligatorfarm. Een dierentuin met voornamelijk alligators en krokodillen. Maar wel heel veel.
We hebben de snelweg genomen naar Jacksonville.

IMG 0344

Daar zijn we even langs de Best Buy gegaan om te kijken voor een oplader voor de GoPro die nog steeds niet werkt. Na deze korte stop zijn we richting de kust gegaan om via de 1A1 langs de kust naar St. Augustine te rijden. Dit bleek een goede keus. Helaas hebben we niet veel van de kust gezien omdat langs bijna de gehele weg er een duin tussen de weg en het strand lag. Maar leuke plaatsjes gezien en heel veel leuke huizen. Wij hadden wel enige interesse om hier een tweede huis te laten bouwen. Uiteindelijk kwamen we in St. Augustine aan en hadden het hotel snel gevonden. Hotel zag er goed uit en er was vriendelijk personeel. Aangezien we vroeg waren was nog maar een van onze kamers klaar. We hebben daar onze bagage neergezet en zijn wat gaan eten bij Wendy. Bekend recept. Kip- en hamburgers. What else? Daarna op weg naar de Alligatorfarm. We konden de auto nagenoeg voor de ingang parkeren. Voor de meeste van ons kwam het allemaal weer bekend voor. Niet voor de 2 jonge dames in ons gezelschap natuurlijk. Zij waren ook niet direct fan van alligators of krokodillen. We zijn eerst een rondje langs heel veel verschillende alligators en krokodillen gaan maken.

IMG 0366

Deze is niet echt

IMG 2923

 

Daarna naar het voeren van een gemeenschap Amerikaanse krokodillen. Aardige jongens.

IMG 0402

IMG 0411


Er is ook een vrij groot moeras met heel veel rondzwemmende alligators. Je kan uit een automaat voor 25 cent voer halen en dat naar de dieren gooien. Hoewel dit kleine korrels zijn wordt er toch aardig gedrongen in het water om deze te bemachtigen.

IMG 0376 

IMG 0385

IMG 0391

Wat later was er een demonstratie met een papagaai, boa constrictor en een stekelvarken. Het stekelvarken was zeker leuk om te zien.

 IMG 2935

Na afloop konden er vragen gesteld worden. Daphne wilde graag met de slang om haar nek. Dat mocht maar eerst moest even het stekelvarken weg.

 IMG 2942

Tenslotte was er nog een demonstratie va de verzorgster bij de Amerikaanse krokodillen. Midden tussen deze flinke dieren deed ze haar verhaal. De krokodillen werden ook door haar betrokken. Bijvoorbeeld door een voer voor te houden op een tiental centimeter voor hun bek. Of door met hun staart te gaan slepen. Er zal er maar een zich niet aan de afspraken houden. Maar het ging deze keer goed.

IMG 0431

 


Na alles gezien te hebben zijn richting Amici gegaan. We hadden 6 jaar geleden daar lekker gegeten en het leek een leuk idee om daar nu weer te gaan eten. Dat werd geen teleurstelling. We hebben heerlijk gegeten. Eerst brood met geroosterde knoflook. Knoflook vermengen met olijfolie en dan lekker het brood dopen.

IMG 0435

Daarna had Wilma een de spaghetti en de rest ging aan de pizza’s. De jongedames namen samen een 16” marinara, Hans deed voorzichting met een 10” met extra toppings, Daan een 14” met extra toppings en uiteraard Bas richtte een 16” naar eigen smaak in.

IMG 0442

IMG 0445

De serveerster (Tony) ging er van uit dat straks wel het een en ander mee zou gaan in de doggy bag. Forget it. Alles ging op. Zeker de jonge vrouwen richtte in rap tempo een slagveld aan.

IMG 0446

Daarna nog een toetje, chocoladetaart, tiramisu en crème brullee. We konden er weer tegen. Terug naar het hotel. Nog wat rommelen en dan lekker slapen.

Vorige Volgende