{jcomments off}

July 14

Universal Studios dag 2 door Daphne en Bas

ORLANDO, FL – UR, UR, UR… 0515 militaire tijd gaat de wekker, vakantie zeggen ze dan. Maar goed, vandaag is onze tweede dag in Universal Studios, of beter gezegd, in het park Island of Adventure. Dus zoals ik zei: kwart over 5 gaat de wekker. Het merendeel van het gezelschap springt even snel onder de douche. Daan en Loes snurken nog een kwartiertje door, zij hadden zich gisteren al gewassen. En hup snel naar het ontbijt. Gezien wij om een absurde tijd het park willen binnenlopen is het ontbijtbuffet nog niet gereed. Ter vervanging een “a la carte breakfast” waar we in totaal niet meer dan $60 mogen opsmikkelen. Met wat toast, donuts, yoghurt, fruit en wat per ongeluk (echt waar!) “gestolen” koffie lukte dat ruim. Na het eten naar de taxiboot en snel naar Islands of Adventure waar wij een druk programma voor de boeg hebben. Wij beginnen ons avontuur net als 6 jaar geleden in het “oude” Harry Potter gebied, Hogsmeade.

IMG 3356

Waanzinnig om hier terug te keren, waarbij het authentieke Harry Potter-gevoel een prachtige ervaring blijft. Om 7 a.m. zijn alleen de attracties in dit gedeelte open. Onze eerste ‘ride’ is Harry Potter and the Forbidden Journey. Persoonlijk wist ik nog weinig van 6 jaar terug. Dit maakte het des te leuker! Meerdere malen slaakte mijn gezel naast mij (Daphne), oké, en ikzelf nogal een hoog kreetje van angst. Het was een mix van schermen en “echte” figuren, waarbij je het gevoel had dat je daadwerkelijk om je bezemsteel zat. Verder waren draken, spinnen, Dementors en boze bomen geen gek gezicht. Hierna even snel in een rustig achtbaantje, Flight of the Hippogriff, om bij te komen.

Daarna kondigde zich een uniek moment, een primeur. Wekenlang hield ik de ontwikkelingen in de gaten van deze attractie. Zou het op tijd klaar zijn voor ons bezoek? En ja hoor, op de tweede dag opende Skull Island: Reign of Kong voor het eerst (!) voor het grote publiek en wij waren van de partij.

IMG 3334

In deze nieuwe ride werden wij meegenomen op expeditie op Skull Island. Gedurende de rit kom je in allerlei angstaanjagende situaties terecht. In het laatste deel zijn wij omsingeld door T-Rexen en komt King Kong ons redden. Pfieuw, wij hebben het gehaald. Tot slot, ontmoeten wij onze grote apenvriend in het ‘echt’. Leuke bijkomstigheid is dat er in de wachtrij acteurs rondlopen vermomd als inwoners van Skull Island. Die je de stuipen op het lijf jagen. Nou, dat gebeurde ook. Daphne en Wilma waren doodsbang en durfde bijna niet door te lopen. Loes kreeg per ongeluk een uithaal van Wilma als gevolg van een schrikreactie. Ze moest door Daan gereanimeerd worden. Dat kan aan hem wel overgelaten worden. Gelukkig overwonnen zij hun angst. Allemaal een prachtige ervaring rijker.

Inmiddels was het al aardig warm, dus dat betekende even afkoelen. Dit deden wij eerst in Jurassic Park: River Adventure. Wij hebben hier verschillende dinosauriërs mogen ontmoeten, maar helaas waren een aantal raptors en een T-Rex ontsnapt. Wegwezen dus! Snel naar Dudley Do-Right’s Ripsaw Falls en Popeye waar we volledig doorweekt uitkwamen.

In onze natte kloffie naar de Spiderman attractie. Wederom kon ik er vrij weinig van herinneren wat het des te leuker maakte. Wij mochten de 3D brilletjes weer op, maar desalniettemin was het een erg spectaculaire ride. Nog even in Dr. Doom’s Fear Fall, een vrije val toren met lancering. Helaas was de Incredible Hulk Coaster gesloten. Balen!

De temperatuur was aardig opgelopen en sommige van het gezelschap wilden wel naar het hotel. In overleg is er besloten om nog naar Poseidon’s Fury en de Sinbad show te gaan. Achteraf had dat niet gehoeven, wat een drama… Afijn, daarna gezamenlijk gelunchd. Vier van de zes keerden terug naar het hotel, maar twee diehards (wij) gingen door. Wij wilden deze dag afsluiten met een ritje in Dragon’s Challenge, de achtbaan in het Harry Potter gebied. Wij hebben de draak niet één, maar twee keer verslagen! Deze ride kent twee verschillende tracks, rood en blauw, die draken voorstellen. Aan het begin kies je de draak (achtbaan) die je wilt verslaan. Hierna keerden ook wij langzaamaan terug naar ons hotel.

Eenmaal in het hotel aangekomen hoorde wij dat Hans en Wilma afhaakten voor de avond. Zij zouden een pizza bestellen en lekker in bed blijven. Leeftijd begint duidelijk zijn tol te eisen. Na een uurtje ontspanning gingen de vier jongeren weer op pad. Wij waren toch wel benieuwd naar de parade en avondshow in Universal Studios. Dus waren wij rond 6 uur weer terug in het park. Voordat de parade begon nog snel in Minion Mayhem, Loes d’r favoriet. Daarna de langverwachte parade die zwaar teleurstelde. Vier simpele wagens zonder enig spektakel. Niks vergeleken wat wij gewend zijn van de Disney parades.

IMG 3185

IMG 3191

 

De parade...

Vervolgens scheidden onze wegen, want de stelletjes gingen romantisch samen dineren. Daan en Loes bij de Leaky Cauldron en wij wilden bij Bubba Gump. Helaas, was er een wachttijd van 45 minuten. Dat gingen wij niet doen, dus op zoek naar iets anders. Ons oog viel natuurlijk op sushi! Zodoende kwamen wij terecht bij restaurant The Cowfish, waar wij verschrikkelijk lekker hebben gesmikkeld. De sushi was verbazend lekker, er zaten zelfs speciale tussen.

IMG 3216

Na het verrukkelijke avondmaal zijn wij weer teruggegaan naar de Studios. Wij hadden rond 9 uur afgesproken met Daan en Loes en hadden nog wat tijd over. Daardoor konden wij mooi nog wat fotootjes maken. Wij staan op de foto met beroemdheden als Optimus Prime, Megatron en Homer en Bart Simpson.

IMG 3178

IMG 3226

IMG 3242

Tot slot hebben wij met zijn vieren de slotshow bekeken. Ook al was deze minder dan het bij ons bekende Disney Dreams, was het toch een mooie afsluiter van deze dag. Na nog enkele foto’s van de Universal Studios keerden wij met de boottaxi terug naar ons hotel en kropen wij lekker onder de dekens voor een nieuwe dag!

Vorige Volgende