{jcomments off}

July 18

Disney Magic Kingdom door Loes

Zoals we gewend zijn gaat de wekker lekker vroeg, om 06:30. Rise and shine people, want vandaag is het tijd voor Disney Magic Kingdom, het park met alle bekende Disneyfiguren. Na een lekker ontbijtje stappen we met z’n alle in de auto en rijden we naar het park. Aangekomen bij de parkeerplaats moeten we met de ferry naar het park. Magic Kingdom is namelijk een eiland dat zoals jullie wellicht weten omringt wordt door een groot meer waar krokodillen zwemmen die peuters eten. Gelukkig zijn we allemaal heelhuids aangekomen op het eiland. Toen we arriveerde renden we meteen naar de Seven Dwarves Train. Dit is een leuke achtbaan waar je sneeuwwitje en de zeven dwergen tegen komt.

Daarna gebruikte we onze Fast Pass om op safari te gaan in Jungle Cruise, dit was helaas een erge tegenvaller. Om deze tegenvaller te verwerken gingen we op reis met Peter Pan. Nadat we de slechte Kapitein Haak hadden verslagen wilde we een kijkje gaan nemen bij Winnie the Pooh, helaas was hij honing halen en gingen we naar de volgende attractie. Bij It’s A Small World konden we meteen in het bootje springen en lekker meezingen met het mooie liedje dat je de rest van de dag in je hoofd hebt. Hierna besloten we ons op te frissen in Splash Mountain, een leuke waterbaan met Meneer Beer, Broer Konijn en Rein Vos (gelukkig zijn we dit keer niet zeikes nat geworden). Het was ongeveer 11:00 toen we uit Splash Mountain kwamen en dat betekent bij opa en oma in Schoot… koffie tijd. Iedereen was weer helemaal wakker na dat lekkere bakkie koffie met chocoladecake en dus gingen we in Haunted Mansion. Nadat ons de stuipen op het lijf zijn gejaagd, zeker bij Wilma die 'lichtelijk' schrok toen in de donkere lift opeens een stem achter haar klonk,  hebben we de andere Fast Pass gebruikt om in Big Thunder Mountain te gaan, een herrie makende achtbaan door nepbergen (maar het was wel leuk hoor). Na Ariel “under the sea” hebben we even moeten schuilen voor een hevige stortbui. Toen het eenmaal droog was zijn we Buzz Lightyear gaan helpen om de schurk te verslaan in een schietattractie, dit keer had Hans de hoogste score. Door het reddingswerk hadden we trek gekregen en zijn we gaan lunchen. De burgers kwamen mijn neus nog niet uit dus nam ik deze nog maar een keer voor de verandering, Hans had een broodje pulled pork en de rest hadden chicken tenders met frietjes, behalve Daphne zij nam heel gezond appelschijfjes. Voldaan gingen we weer op pad, dit keer naar Stitch (van Lilo en Stitch). Helaas viel deze attractie tegen, we hebben bijna 5 minuten in het donker gezeten terwijl Stitch boeren in ons gezicht liet. Gelukkig maakte de volgende attractie, Monsters inc. het helemaal goed. Hierbij zit je met een groep mensen in een ruimte waar moppen worden getapt en mensen op een groot scherm voor lul worden gezet, dit omdat de monsters onze lach moeten verzamelen in plaats van onze angstgilletjes. Ik en Hans waren dit keer de pineut. Vooral Hans werd even lekker in de maling genomen als Mike met één oog uit Monsters inc. Nadat we elkaar hadden uitgelachen gingen we verder met Fantasmic, een 3D film met Donald Duck en andere klassieke Disneyfiguren. En dan was het eindelijk zo ver… de attractie waar ik de hele dag naar uit had gekeken… The Many Adventures Of Winnie The Pooh, een attractie waarbij je samen met Pooh-beer en zijn vriendjes avonturen meemaakt (erg leuk was dit). Als kers op de taart kreeg ik na deze spetterende attractie een schattige Winnie The Pooh knuffel cadeau van Bas en Daphne voor mijn verjaardag.

Mijn dag kon al niet meer stuk en deze werd vervolgd door nog meer winkeltjes bekijken en shoppen. Het shoppen van de Disneyspullen hebben we apart gedaan, Wilma samen met Hans, Bas samen met Daphne en ik samen met Daan, want iedereen wil natuurlijk iets anders kopen en er zijn veel winkels waar dit kan. Uiteindelijk zijn we om 21:00 samengekomen om de vuurwerkshow.

We waren niet de enigen.

Gevolgd door een lichtshow en tenslotte was de Electric Parade te bewonderen.

 

 

Na een zeer bewogen dag stapten we om 23:00 uur moe op de ferry om terug naar de auto te gaan. Eenmaal thuis ging al snel bij iedereen het lichtje uit.

Vorige Volgende