July 26

New Orleans to New Orleans 2 door Hans - 0 miles

Omdat we gisteren besloten te hebben om nog een dagje in New Orleans te blijven hoeven we niet zo vroeg op.  Dat komt mooi uit want we hebben minder geslapen deze nacht. Het heeft de hele nacht hard geregend en dat maakt behoorlijk wat lawaai op het dak van de camper. Dus lekker langer blijven liggen. En het is toch geen mooi weer. Bewolkt en vaak regen. Maar we moeten wel wat boodschappen hebben. Loes wil graag nog een keer naar de French Market. Ze heeft daar een mooi armbandje gezien en wil dat graag kopen. Loes, Daan en Hans gaan zo gauw het een beetje droog is op stap. Het is eigenlijk nog wel een best endje lopen en hoewel er geen zon schijnt is het best benauwd en zweet je behoorlijk. Op de French Market aangekomen wordt snel het armbandje gekozen. Er valt weinig te onderhandelen maar Loes is dolgelukkig. In de buurt van de French Market gaan we wat drinken bij dezelfde gelegenheid als gisteren. Koffie nu in koppen in plaats van bekers en ijsthee in een glas. Meteen wat duurder maar altijd nog redelijk. Hierna zoeken we de supermarkt op. Echt een buurtsuper. Vol met nauwe looppaden, meer gangetjes. We zoeken de nodige boodschappen bij elkaar en rekenen af bij de ietwat ongeïnteresseerde, slecht gehumeurde dame achter de kassa. We hadden ook water nodig en Daan heeft er geen moeite mee om 24 flesjes van een halve liter naar de campground te dragen. De held. Hans ontdekte snel dat we de thee vergeten zijn en gaat terug. Loes en Daan, met zijn 12 kilo water, lopen door. Daan volbrengt zijn taak met verve. Verzuurd en met trillende armen levert hij het water af. Chapeau (is frans). Uiteraard ook lof voor Loes. En Hans volgt even later met een heel pak theezakjes. Het gaat weer regenen. De hele dag. Toch gaan een aantal mensen als het iets minder hard regent zwemmen in het kleine zwembad. Hans gaat in de recreatieruimte zitten om van Wifi gebruik te kunnen maken. In de camper is de ontvangst nihil. Eerst kijken naar het reisdoel van de volgende dag, Houston, en dan verder met een paar verslagen op internet zetten. Door de slechte Wifi voorzieningen is daar de afgelopen dagen weinig van terechtgekomen. Het lukt om een paar dagen online te zetten.
Om half zeven is het nagenoeg eindelijk droog en gaan we op weg naar The French Quarter. Eerst een aardige eetgelegenheid zoeken en dan het feest in. We vinden een straat met een paar aardige restaurants. Er was ons door de receptioniste een restaurant aanbevolen maar daar stond een lange wachtrij voor de deur. De wachttijd was een half uur. Een klein stukje terug hadden we een ander restaurant gezien, The Bourbon House, en besluiten daar te gaan eten. Geen slechte keuze. Het is een mooi restaurant waar achter de bar een dikkere versie van Lebron James oesters staat schoon te maken. Oysters zijn echt een specialiteit in New Orleans. Ze zijn overal te eten. We krijgen een tafel toegewezen en de waitress vraagt wat we willen drinken. De heren nemen een lekker biertje, de vrouwen een soda. Loes en Hans wagen zich aan Gumbo als voorrecht, Daphne ging aan de Charbroiled Oysters, Daan had 3 alligator ballen en Bas shrimps in een marinade. Wilmanam als enige geen vis als hoofdgerecht. Ze kiest voor filets, een top stukje vlees. Alle andere wagen zich aan verschillende visgerechten en hebben daar geen spijt van. Goed begin van de avond.

foto

Voldaan gaan we Bourbon Street op. Het is rustiger dan gisteren maar er lopen voldoende vreemde figuren op straat. We kijken wat binnen bij verschillende tenten waar muziek te horen is.

Er is nog niet iets wat ons direct uitnodigt om naar binnen te gaan. Uiteindelijk komen we bij de gelegenheden waar we gisteren geweest zijn. Er is daar nog geen muziek, pas om half negen. Gisteren speelden ze echt eerder. Na nog even rond gekeken te hebben gaan we de Funky Pirat binnen om te wachten tot de band begint. Ruim na half negen, de heren doen rustig aan, begint de band, The Blues Masters, te spelen. Het is een andere band dan gisteren. Iets minder sfeervol maar zeker wel lekkere funky blues muziek. Zeker de mondharmonica doet het goed. Ze hebben twee zeer grote fans in de zaal, donkere dames met weinig tanden. Ze vermaken zich prima met een biertje drinkend uit een rietje. Na 3 kwartier gaat de zanger met de fooienpot rond en houden de heren een kwartiertje pauze. Wij gaan eens kijken bij Fizzlers, een tentje vlak ernaast. We waren daar gisteren ook geweest. De sfeer is daar anders. Minder donker, een klein theatertje. Na ID controle mochten we naar binnen en onze plaatsen gewezen. Behalve de pianist bestond de band uit andere mensen dan gisteren. Het was wel weer enorm leuk. De pianist heeft een geweldige stem. Lekker genoten van de muziek. Om een uurtje of tien besluiten we dat het mooi geweest is en gaan terug naar de camper. Zeker een geslaagde avond. Goed dat we een dagje gebleven zijn. Maar morgen gaan we echt weg. Het is nog een lange tocht naar San Francisco.

Vorige Volgende