{jcomments off}

August 2

Monument Valley (Utah) to Page (Arizona) - 124 miles by Daphne en Bas

Monument Valley, UT – Vandaag wederom vroeg uit de veren voor een tocht door Monument Valley. Rond 9 uur werden wij door onze gids/chauffeur Henry, een afstammeling van de Navajo, opgehaald. Nadat wij achter in de jeep hadden plaatsgenomen reden wij op weg naar de Monument Valley trail. Althans, dat dachten wij. Allereerst stopten wij bij een heuse ‘hokan’. Een hutje van boomstammen en modder waar wij de Navajo cultuur mochten aanschouwen.

Onze gids vertelde verschillende culturele verhalen en gewoontes van de Navajo, best interessant maar een iets te lang praatje. Wij wilden wel het echte werk zien. Nadat wij weer in onze jeep waren geklauterd reden wij richting The View - Hotel. Een hotel met prachtig uitzicht over Monument Valley. Hier was onze eerste stop, waar ook wij konden genieten van dit waanzinnige zicht van de vallei.

 

Vervolgens daalde wij af in de vallei. Algauw bleek dat wij niet de enige waren en dat de route inmiddels vrij toeristisch was geworden. Op meerdere stoppunten stonden kraampjes met ‘authentieke’ Navajo spullen.

Je kon ook foto's maken van een indiaan op een paard. Graag een bijdrage in de pot.

Gelukkig, deed het niets af aan de belevenis van Monument Valley. Verscheidene keren stopte Henry de jeep voor het nemen van foto’s en het verkennen van de omgeving.

De Navajo hadden met hun fantasie de rotsformaties vernoemd naar hetgeen zij erin zagen: een koning op zijn troon, postkoets, een slapende draak en drie gezusters.

The Three Sisters

Dit is een klein deel van de grote hoeveelheid rode rotsfiguren.

Na enige tijd bereikten wij een gebied dat alléén toegankelijk was met een gids. Hierdoor ontstond een off road-gevoel, helemaal toen wij vast kwamen in het zachte zand ("O, o, we're stucked"). Gelukkig, had de jeep 4-wiel aandrijving en reden wij er vrij gemakkelijk uit ("Yeeha"). In de hitte en droogte met een gevarieerd aanbod aan wilde dieren zoals slangen, spinnen en coyotes was dat geen pretje geweest. Hierna kwamen wij aan bij een ‘arch’ genaamd The Eagle’s Eye.

 

De akoestiek was hier enorm. Op tientallen meters kon je iemand horen praten. Wij maakten iets bijzonders mee toen een andere gids spontaan oude Navajo liederen begon te zingen. Het was speciaal om zoiets in deze omgeving te beleven.

Onderweg kwamen we ook nog rotsen tegen met oude indiaanse tekeningen.

De tour eindigde bij een arch genaamd The Ear of the Wind. Bovenop de zandheuvel hadden wij een mooi uitzicht. Wij renden naar boven voor een paar mooie plaatjes.

 

Hierna begon Henry aan de weg terug naar onze campground. Inmiddels waren wij behoorlijk ver in Monument Valley gereden, dus dat was ontspannen ritje terug door de imposante gebergtes.

Hoewel, heel ontspannen was het niet door het heuvelachtige terrein waar chauffeur Henry bij iedere hobbel “yeehaa” riep.

Eenmaal teruggekeerd op de campground was het tijd om verder te trekken naar onze nieuwe bestemming, Page, een plaatsje vlakbij Lake Powell.

De volgende morgen stond er vroeg een boottocht door Lake Powell gepland.

 

Vorige Volgende