{jcomments off}

 

August 5

Las Vegas to Valencia - 273 miles door Daan

Na enig onderzoek van Hans bleek dat het niet mogelijk was om het grote bomen park, Sequoia, te bezoeken. De camper was te groot en het was niet mogelijk om midden in het park te komen. Als alternatief was er nu plaats voor een pretpark van een ander kaliber, SixFlags. SixFlags is een pretpark dat bekend staat om zijn rollercoasters en zeker fanaat Bas kijkt daar al een tijd naar uit. Vandaag kan er een beetje uitgeslapen worden, er staat alleen wat rijden naar Valencia op het programma en voor sommige was het gister laat. Om half tien het ontbijt in hotel New York New York. Na wat rondneuzen word er besloten om weer bij de Chin Chin binnen te gaan. Weer een lopend buffet, deze keer uiteraard met wat meer dingen voor het ontbijt. Iedereen krijgt meteen een glas jus d'orange, Wilma met een kop thee en de rest met een kop koffie. Tijd om het buffet te verkennen, het ziet er weer smakelijk uit. Een hoop ei gerechten maar ook de befaamde pancakes en waffles zijn aanwezig. Populair is een ei gerecht waarin zalm of ham met spinazie en andere groente zijn verwerkt. De scrambled eggs en de toast worden ook lekker opgegeten. Na het eten terug naar de hotelkamer om de laatste spulletjes in te pakken en klaar te maken voor vertrek. Bas en Daphne willen ook nog snel in de rollercoaster van New York New York. De spullen worden bij een tafeltje in het hotel neergezet en de rest gaat daar even lekker zitten. Wilma ziet een stand met ansichtkaarten en postzegels voor Europa. Hier worden negen kaarten gehaald en meteen geschreven zodat ze dezelfde ochtend nog op de bus kunnen. Tussendoor gaat iedereen nog even snel wat shoppen en zorgt Hans voor het uitchecken. Nadat iedereen de benodigde souvenirs gehaald had, de kaarten op de post waren en we waren uitgecheckt was het tijd om de camper op te halen. De camper stond nog netjes in de parkeergarage en binnen no time waren we weg uit Las Vegas. De reis naar Valencia had qua omgeving weinig bijzonders. Het ondertussen bekende westerse bergachtige gebied met de nodige op en afdalingen, zeker niet vervelend.

Onderweg was er nog wel wat oponthoud. In de verte zagen we al grote zwarte rookwolken opstijgen. Even verderop bleek dat er midden op de snelweg een auto in de brand was gegaan. De politie en brandweer was al aanwezig maar hadden moeite om het vuur te blussen.

Het verkeer werd langzaam aan hervat terwijl de auto in lichterlaaie stond. Het zou kunnen maar ook dit is iets wat je niet snel in Nederland tegen zou komen. Onderweg moest nog even getankt worden. Er werd een te duur tankstation overgeslagen maar uiteindelijk ontkwame we er niet aan om ergens voor $ 3,59 te tanken. Stukken duurder dan we gewend waren. Eenmaal aangekomen in Valencia is het ondertussen al tegen de avond. Eerst nog even langs de Walmart om de nodige booschappen te halen. Daarna door naar de campground. De campground is erg groot en ziet er goed uit, heeft aantal zwembaden en schone restrooms en douches. Het is al vrij laat en de temperatuur is al wat gedaald. Aan de westkust zijn de nachten een stuk frisser dan in het binnenland of aan de oostkust. Er word nog wel even gezellig buiten gegeten. De meeste zijn de BBQ even zat. Bas en Daphne hadden pulled chicken gehaald en vonden het erg goed smaken. Wilma en Hans hadden een simpel, maar lekker, broodje met ham, kaas, tomaat en komkommer. Daan en Loes konden geen genoeg krijgen van de BBQ en gingen lekker aan de spareribs. Verder werd er nog geinformeerd naar kaartjes voor SixFlags voor de volgende dag en ook gevraagd naar eventueel vervoer. Er werd verteld dat kaartjes via de campground goedkoper waren dan via het park zelf. Voor het vervoer zou het eenvoudigst een Uber zijn. Via een app kan je dan een Uber bestellen, een soort taxi, alleen niet via een bedrijf maar gewoon via een persoon. Dit scheelt een hoop geld. Alles is duidelijk en tijd om naar bed te gaan. De vier kinderen hebben morgen een drukke dag in SixFlags op het programma staan.

Vorige Volgende