August 9

Buellton to San Jose – 237 miles by Hans

Eigenlijk vandaag de laatste echte verplaatsing. We gaan van Buellton naar San Jose. We hebben hier met Google een campground gevonden die een beetje in de buurt ligt van Newark waar we morgen de camper moeten in leveren.

Het is weer koud in de morgen vanwege de laaghangende bewolking. Er wordt weer gedoucht, gegeten en opgeruimd. Zodra we klaar zijn gaan we op pad. Volgens Tom en Tom moeten we een uurtje of 4 rijden. Toch nog een aardig stukje maar de verwachting is wel om bijtijds op de campground te zijn. We rijden door het heuvelachtige gebied langs de kust van Californië. Het weer is in het begin niet zo mooi.

In de middag rond een uur of 2 komen we bij de campground in San Jose aan. Eerst worden we nog even door TomTom misleid maar naar een paar mile doorgereden te hebben zien we de campground. Het is een mooie vrij nieuwe campground met een mooi zwembad. De middag brengen we verder relaxed door. Aan het eind van de middag de laatste barbecue. De laatste stukjes vlees worden opgegeten door Bas en Daan. De rest vind het barbecueën wel mooi geweest en eet gewoon een broodje. Bij deze campground is echter geen campingtafel aanwezig. Dat is voor de eerste keer. Dan maar de laadruimte ontruimen en de tafel die bij de camper hoort gebruiken. Dan blijkt op de laatste dag dat die tafel stuk is. Er is iets afgebroken waardoor de tafel niet blijft staan. Maar we laten ons niet kennen. We improviseren er op los en met gebruik van een paar stoelen kunnen Bas en Daan toch nog aan tafel eten.

De laatste camperavond wordt rustig doorgebracht.

De laatste nachten was het niet meer nodig om de airco te gebruiken. Aan de westkust koelt het ’s nachts best aardig af. Met de raampjes open is het best aangenaam en het lawaai van de airco missen we niet. Dus ook deze nacht geen airco. Maar…. Met open ramen hoor je wel goed de stoomtrein langskomen. Een ander nadeel was de 'frisse' lucht. We zitten in een gebied waar o.a. het Garlic Festival (http://gilroygarlicfestival.com/) wordt gehouden. Weliswaar niet nu maar toch. We worden ’s nachts wakker en bemerken een behoorlijke knoflookgeur. Nou hebben we zelf menig knoflookteentje geconsumeerd deze vakantie maar vandaag niet. En toch die lucht. Komt dus van buiten. De hele omgeving is vergeven. Heerlijk ramen open en een frisse lucht.

 

Vorige Volgende